pariisi07-normal.jpg

Olen unelmoinut reissusta Pariisin jo vaikka kuinka kauan ja sain myös vastarakkautta kun serkkuni (joka opiskelee leipuri-kondiittoriksi) kertoi haluavansa myös joskus käydä Pariisissa. Pariisi näyttää ja kuulostaa niin ihanalta paikalta että! <3 Olen kerran käynyt Pariisin lentokentällä, vaihtanut koneita siellä. Sieltä ei paljon nähnyt mitään, paitsi näimme lentokoneesta Eiffel-tornin.

pariisi02-normal.jpg

Oih, ihana miltä se näyttää! <3 :)) (kuva ei ole se mitä näimme sieltä lentokoneesta, niinkuin ehkä saattoi huomata mutta kirjoitampas sen nyt tähän kuitenkin jos maailmassa nimittäin sattuu olemaan muitakin yhtä blondeja kuin minä :D ) kyllä minä vielä joskus pääsen sinne. I promise that to myself.

En ihan ole varma mikä Pariisissa todella kiehtoo, mutta ehkä juuri Eiffel-torni ja Notre Damen kellotorni ja Riemukaari ja mahtavat shoppailumahdollisuudet ja ja ja..... JA selityksiähän löytyi. :D Eräs ystäväni on käynyt Pariisissa ja hän kertoi sen olleen upea kaupunki kaikkine ihmisineen ja ruokineen ja leivonnaisineen ja nähtävyyksineen. Voi, haluaisin kokea sen saman.

Pariisi todellakin on tunnettu leivonnaisistaan ja niitä haluaisin päästä maistamaan. Tai haluaisin tietää, ovatko ne todella niin hyviä kuin väitetään. Tai niin hienon näköisiä. Shoppailin hieman ranskalaisessa kuuluisuudessa, Ladurée ssa, joka on siis ymmärtääksi Ranskan vanhin, laadukkain ja tuottoisin leipomo/myymälä. Siellä ollaan kautta aikain valmistettu ranskalaisia mantelileivoksia, jotka nykyään kyllä tunnetaan Suomessakin. Elikkäs macaronit! Nams, ihan vesi lirahtaa kielelle. Serkkuni osaa tehdä hyviä macaronsseja, joten hänen tulisi todellakin päästä tuonne kauppaan.

pariisi_macarons_kuuluisin-normal.jpg

Ah, mikä värien katedraali! :) Noita kun pääsisi vähän maistamaan. Tai ei niin vähäkään. Noita kun pääsisi aika paljon maistamaan :D

Pariisi on myös siitä tunnettu kaupunki, että siellä sijaitsee taidemuseo Louvre, jossa on esillä maailman tunnetuin maalaus: Mona Lisa. Louvre on rakennuksenakin jo niin hieno, että en voi edes kuvitella sitä sisäpuolelta. Minulta luultavasti menisi jo päivä kun katselisin sen tarkasti ulkopuolelta ja sen ympäristöä. ;D 

pariisi10-normal.jpg

Katsokaa, tuolla lasisessa rakennuksessahan seikkailtiin Da Vinci-koodin alkupuoliskolla. Olisi mahtavaa päästä käymään siellä sisällä tai edes nähdä se livenä ja seisoa sen vieressä.

Lähes aina kun tulee puhetta Pariisista minulle tulee väistämättäkin mieleen Notre Damen kellonsoittaja (en sitten todellakaan ole varma miten se kirjoitetaan mutta luulen että noin ;) ) ja se ihana piirretty satu siitä. Olen joskus pienempänä miettinyt, että asustaako siellä kellotornissa todella sellainen vanha, pieni ja kumaraselkäinen mies, jota kutsutaan kellonsoittajaksi. Ken tietää, ken tietää.

pariisi06-normal.jpg

Olisikohan vielä jotain muuta, mitä mainitsisin Pariisista. Hmmmmmm..... NO TOTTAKAI! Ei sovi unohtaa Riemukaarta. Siitä minulla ei ole kauheasti kerrottavaa, koska hyvä kun edes muistan mikä sen virka oli tai muuta sellasta. :D kannattaisi ehkä terävöittää muistiaan ennen kuin lähtee Pariisiin. Ja sitä paitsi en voi lähteä vielä, koska a) joko minun pitäisi ottaa mukaani joku sellainen joka osaisi puhua ranskaa tai sitten b) minun pitää ensin itse opiskella sitä. Ja luulen että noista valitsen tuon jälkimmäisen vaihtoehdon. Ranskalaiset ovat siitä tyhmiä, että he luulevat ranskan kielen olevan joku maailman napa ja kaikkien ihmisten tulisi osata sitä. Minulla ei sinänsä ole mitään sitä vastaan, koska tykkään opiskella uusia kieliä ja opin nopeasti, mutta kuitenkin. Helpotuksekseni kuitenkin, eräs ystäväni kävi hiljattain Pariisissa ja hän kertoi, että pärjää kun osaa sanoa ranskaksi sellaiset jokapäiväiset tilanteet kuten kahvin tilaaminen ja kiittäminen ja tervehtiminen, kaikki muu onnistuu kyllä luontevasti englannin kielellä. Huh, sanoin minä :D

pariisi08-normal.jpg

Muistin vielä ainakin kaksi kohdetta, jotka Pariisista on pakko mainita: Moulin Rouge ja Disneyland (vaikkakaan se ei ole se oikea Disneyland). Moulin Rougehan on tuttu monista elokuvista ja se tunnetaankin villinä yökerhona, joka kuuluu Pariisin vanhimpiin ja tunnetuimpiin. Minulla ei nyt valitettavasti ole kuvaa kummastakaan, mutta tehän voitte vain kuvitella molemmat. :D

Tässä taisi tulla tällä kertaa jo ihan tarpeeksi tekstiä, toivottavasti jaksatte lukea kaiken alusta loppuun (mitä tietysti suosittelen, jututhan paranevat vain loppua kohden :D )!

Au revoir et la prochaine fois que je le dis encore d'autre chose! ;)

pariisi-normal.jpg