index-normal.jpg

Moikka! Se on taas aika päivittää blogia ja tänään vuorossa on Lontoo. Tuo James Bondin ja Sherlock Holmesin ja monen muun Lontoo. Olen alkanut kiinnostua Lontoosta aika vasta, mutta se ei kiellä onneksi unelmoimasta siitä :D Lontoossa minua oikeastaan kiinnostaa lähinnä kulttuuri, ei niinkään nähtävyydet. Ne ihmiset ja se kulttuuri on vaan niin paljon erilaisempaa kuin täällä Suomessa.

Vaikka en olekaan niin kovin kiinnostunut Lontoon nähtävyyksistä, päätin kuitenkin jakaa tiedon ja kuvat niistä teidän kanssanne. Ensimmäiseksi voisin kertoa jotain ainoasta Lontoon nähtävyydestä, jonka todella haluaisin nähdä. Eli Big Ben.

london-travel-normal.jpg

Saatan nyt joidenkin mielestä ehkä kuulostaa vähän tyhmältä, mutta ei se haittaa. Blondi kun olen :D mutta siis tosiaan, luulin, että Big Benillä tarkoitetaan koko rakennusta, mutta se ei pidäkkään paikkaansa. Big Benhän on tosiaan vain pelkkä kello, joka lyö tasatunneille. Tornihan on nimeltään Elisabethin torni eikä mikään Big Ben, niin kuin itse luulin :D älkää olko yhtä tietämättömiä kuin minä :D

Lontoo-Big-Ben-normal.jpg

Big Ben siis sijaitsee Westminsterissä Thames-joen rannalla. Upea näkymä! ;)

Lontoo_Bus_LondonEye-normal.jpg

London Eye! Ehkä mä kuitenkin haluaisin käydä tuollakin, on kuulemma mahtavat maisemat! :D

Siis maailmapyörä missä on tuollaiset kopit, joista näkee suurin piirtein koko Lontoon. Ja London Eye han on yksi maailman korkeimmista maailmanpyöristä. Joskus se oli korkein, mutta ei enää. :( Mutta korkea se on silti! :D

En tiedä, olisi ihan kiva päästä tuonne. Sais sellasen hyvän kuvan Lontoosta kun näkis varmasti koko Lontoon.

lontoo10-normal.jpg

Muistatteko tämän sillan? Annan vinkin: lontoon olympialaiset 2012. Ai jaha, ette siis muista. Tai jotkut voivat muistaakin, mutta kerron nyt kuitenkin. En oikeasti edes tiennyt mikä silta tämä on, mutta lunttasin vähän wikipediasta ja tämähän on Tower Bridge. Ja Tower Bridge on myös yksi maailman tunnetuimmista silloista. Mutta tosiaan, mitä käskin teidän muistella niin Lontoon olympialaisissa 2012 maraton juostiin tuon sillan yli. Jos en nyt ihan väärin muista, sillä sekin voi olla :D 

London1-normal.jpg

En aikaisemmin ole päivityksissäni puhunut kauheasti ruokakulttuurista, mutta nyt päätin että se voisi olla ihan hyvä vaihtoehto. Jos lähden lomalle jonnekin, niin kyllä mietin tarkkaan että mitä haluan syödä ja minkälaista on paikallinen ruoka.

Lontoossa ruokahan on aikalailla amerikkalaistyylistä ja nimenomaan grilliruokaa. Lontoossa kuitenkin on saatavilla todella monipuolista ruokaa niin kiinalaisesta ruoasta eurooppalaisiin ruokiin. Halvimpia ovat aasialaiset ja eurooppalaiset ravintolat. Jos kuitenkin haluaa syödä muutakin kuin jo kerran koettuja riisipalleroita niin kannattaa mielestäni suunnata sellaiseen ravintolaan, missä saa ihan kunnon englantilaista ruokaa ja näkee upeita maisemia. Tällaisia ravintoloita ovat esimerkiksi The Waterway ja Pearl Restaurant.

Nyt kun olen höpissyt ruoasta niin on aika siirtyä juomapuoleen elikkä Lontoohan on tunnettu maailmalla sen kaikista pubeista ja Lontoo onkin nimetty ulkomaalaisittain maailman kuuluisimmaksi pubikaupungiksi. Englantilaisillehan pubi on kuin toinen koti. Jos satut vierailemaan Lontoossa ja haluaisit lähteä viettämään iltaa pubiin, niin kannattaa pistäytyä esimerkiksi sellaisessa paikassa kuin Porterhouse, jossa on yli sadan oluen valikoima. Kuulostaa hyvältä!

images-normal.jpg

Suosittelen myös, että jos olet lomalla Lontoossa etkä haluaisi vielä lopettaa lomailua, niin Pariisiin ja Brysseliin on Lontoosta vain parin tunnin matka. Kannattaa miettiä, haluaako yhdellä iskulla kaksi kärpästä. ;)

Nyt sanon niin kuin Lontoossa sanottaisiin:

"Why, Sir, you find no man, at all intellectual, who is willing to leave London. No, Sir, when a man is tired of London, he is tired of life: for there is in London all that life can afford."

Goodbye people to the next time, when I will tell again of something new wonderful dreamplace :)

london-normal.jpg