Ompas nyt inhottavaa kun en oo kirjoitellu tänne tooosi pitkään aikaan, mutta yleisesti sanoen: on ollut kiireitä. Mulla oli ylioppilaskirjoitukset tuossa aika vasta ja niihin piti sitten keskittyä ihan kunnolla. Mutta ei siitä sitten sen enempää, tänään mulla ois tarkoituksena kertoa teille ihanasta kaupungista, joka kyllä sulatti mun sydämen kauneudellaan.

traveling-to-germany-normal.jpg

Kyseessähän on tosiaan Berliini, jossa vietin elokuun alussa ihanan viikon mun rakkaiden kavereiden kanssa. Varattiin lennot supersaver.com kautta ja saatiin melko halvalla. Tietysti sillon oli sesonkiaika nii hinnat oli vähä korkeemmat ku muulloin. Hotellin varaamisen kanssa oli pieniä hankaluuksia mutta vaikeuksien kautta voittoon, saatiin katto pään päälle ja nukuttiinkin ihan hyvin. Ilmastointi tosin ei toiminut, joten ikkunaa jouduttiin pitämään auki yötä päivää. Ja meidän iloksi tai onneksi tai miten sen nyt voisi sanoa, niin siinä samassa huoneessa sitten oli meijän lisäksi yks aivan outo tyyppi. Tosiaan oli sellanen hostelli tyyppinen huone meillä mihin ei kuulunu aamupalaa hintaan, vaikka luultiin että oltiin varattu hotelli aamupalalla. No näitä sattuu aina, saatiin kuitenkin aamupala joka aamulle.

IMG_8433-normal.jpg

IMG_8434-normal.jpg

Aamupala oli hyvin perinteinen saksalainen aamupala: vehnäleipää, mysliä, meetwurstia ja tuoremehuja. Löytyi myös nutellaa ja marmeladejakin. Meidän onneksi se hotelli/hostelli oli kuitenki semmonen kansainvälinen, niin sieltä löyty aamupalalla sitten myös hedelmiä ja vihanneksiakin. Ja aivan mahtavaa teetä oli! :) Mutta kyllä loppu viikosta alkoi jo vähän tympiä kun ei saanut ruisleipää. Tuolla hotellissa/hostellissa kyllä oli sellasta tummaa leipää, mutta ei todellakaan vastannu mitään suomalaista ruisleipää.

IMG_8354-normal.jpg

Meijän lento oli joskus ennen puolta päivää Berliinissä ja kun oltiin viety matkalaukut hotellille/hostellille säilöön, niin lähdettiin kävellen kiertelemään mitä löytyis. No vaikeahan olisi ollut välttyä näkemästä Brandenburgin porttia, joka oli vielä upeampi kuin kuvissa. Mulla oli reissussa mukana kaverin järkkäri, jolla sitten otin kuvia siellä. Aika paljon tuli otettua turhiakin kuvia, mutta kyllä sai paljon parempia kuvia kuin kännykällä tai digikameralla. Suosittelen kyllä!

IMG_8404-normal.jpg

Sillon samaisena päivänä kun tultiin Berliiniin niin käytiin sellasella torilla. Saksassahan joka kaupungissa tietääkseni on joka sunnuntai jonkinlainen toripäivä. Tuolla Berliinissä se oli aika iso alue, missä oli kaikenlaista tekemistä ja myynnissä hirveesti kaikkee tavaraa ja syömistä. Ostettiin sitten viinirypäleitä sieltä, ja nehän oli aivan mahtavia. Ei ollenkaan semmosia kaupan viinirypäleitä mihin ollaan Suomessa totuttu. Ne oli niin maukkaita ja meheviä että!

IMG_8462-normal.jpg

Toisena päivänä mietittiin että mitä me tehtäis ja päätettiinkin sitten mennä Deutch Historische Museumiin ja oli kyllä näkemisen arvoinen. Mun kielitaidolla tosin ei niistä kauheesti ymmärtäny mitään, kun en varsinkaan handlaa tollasta historiasanastoa. Mutta siellä oli tosiaan oli koko Saksan historia kuvina ja esineinä ja tavaroina ja artikkeleina ja pienoismalleina yms. Oli tosi vaikuttava kyllä! ;) Suosittelen käymään siellä jos vaan olette enemmän kuin pari päivää Berliinissä. Siellä museossa myös näin sitä kuuluisaa Berliinin muuria, jota halusin sillä reissulla nähdä.

IMG_8530-normal.jpg

Sitten seuraavana päivänä meijän museokierros vain jatkui ja me käytiin Egyptiläisessä museossa, joka kuului kans mun listaan "Missä pitää käydä kun matkustan Berliiniin". Se museo oli kyllä sanojensa mukainen, aivan fantastinen! Siellä oli tosi paljon nähtävää ja kaikkea ei edes jaksanut lukea, kun oli niin paljon nähtävää. Kaikki tärkeimmät ja kiinnostavimmat luin. :D Nähtiin siellä muun muassa vanhoja faaraoiden hautoja ja Kultainen hattu ja Nefertiti. Nefertitistä ei saanu ottaa kuvia, mutta muista sai. Oli ihanaa kun kaikissa museoissa missä käytiin Berliinissä niin sai ottaa kuvia. Sai niin paljon hienoja kuvia.

IMG_8725-normal.jpg

IMG_8639-normal.jpg

Sitten seuraavana päivänä me käytiin Berliinin suuressa eläintarhassa, joka on myös Euroopan suurin eläintarha. Zoologister Garten. Ja se oli kyllä näkemisen arvoinen! Nähtiin norsuja ja tiikereitä ja seeproja ja vaikka mitä muita eläimiä. Mutta siellä oli just joku remppa menossa, niin siellä olleet isopandat oli siirretty sen rempan ajaks jonnekki muualle. Ne ois ollu vaan niin ihania!

IMG_8775-normal.jpg

IMG_8893-normal.jpg

Toi sisääntuloportti oli aika näyttävä! Vai mitä sanotte?

Tän kaiken lisäks kerettiin shoppailla ihan himona. :D ostin muun muassa kolmet kengät ja viiniä ja olutta ja vaatteita ja koruja ja suklaata ja karkkia ja vaikka mitä muuta. Vaatteethan oli aivan älyhalpoja, myös kengät. Ja oikeestaan muutenkin kaikki elintarvikkeet oli tosi halpoja Suomeen verrattuna. Mua jäi harmittaan vieläkin kun siellä yhessä kaupassa ois ollu sellaset ihanat kirkkaan vihreät converset ja makso vaan 32e mutta en saanu niitä. Se kauppa oli just menossa kiinni, kun mentiin sinne nii se ei voinu ottaa enää rahaa vastaan. Ja seuraavana päivänä siitä me sitten jo lähdetiinkin. Yhyyyy! :'(

Samana päivänä kun käytiin siellä eläintarhassa niin käytiin tosiaan shoppailemassa. Ja nähtiin samassa Kaiser Wilhelmin kirkko, joka on siis säilytetty siinä kunnossa kun se on jääny toisen maailman sodan jälkeen.Kirkkoahan tosiaan pommitettiin toisen maailman sodan jälkeen, niin kuin muutakin Berliiniä. Siihen vanhan kirkon viereen on rakennettu sitten uus kirkko, missä pidetään kaikki seremoniat. Ei käyty siellä kirkossa sisällä, kun oli niin kauhea kiire shoppaileen eikä toisenakaan päivänä olisi ollut aikaa.

IMG_8906-normal.jpg

Tämän kaiken lisäksi ehdittiin käydä myös Charlottenburgin linnassa, joka sijaitse Charlottenburgin kaupunginosassa ja sinne oli vähän pidemmästi matkaa mutta saavuttiin kuitenkin perille. Linna oli upea ja sisällä oli tosiaan se museo, jossa oli kuninkaallista tavaraa nähtävillä. Saatiin myös sellaset kuulokkeet ja äänisoitin, josta saatiin kuunnella sitä linnan huoneiden ja esineiden historiaa. Kaikkea en ymmärtänyt, vaikka englanniksi se olikin, mutta pääasiat kuitenkin.

IMG_8952-normal.jpg

IMG_9242-normal.jpg

Kierreltiin myös tuon linnan ympäristössä. Katseltiin mahtavaa puutarhaa ja käveltiin vähän matkan päähän katsomaan sellasta "yksityisasuntoa" jossa tän linnan prinssi vietti aikaa ja toi naisiaan sinne. :D sekin oli tosi hieno! Se koko alue oli ihan valtava mutta ehdittiin nähdä niin paljon kuin haluttiinkin.

Kokonaisuudessaan reissu oli tosi upea, mutta olisi voinut kestää vielä pidempään. :D mutta niinhän reissuilla aina on, että haluaisi jäädä pidemmäksi aikaa kuin mitä oli suunnitellut. Meille jäi kuitenkin mahtavat muistot ja rutkasti kokemuksia uusia reissuja varten!

Laitan tähän loppuun vielä jotain ruokakuvia, mitä siis tosiaan syötiin reissun aikana. Ei kauheesti käyty ns. ulkona syömässä vaan ostettiin kaupasta valmisruokaa ja syötiin meijän hotellin/hostellin kattoterassilla. Ite olisin halunnut käydä paljon enemmän ulkona syömässä ja muutenkin nähdä ilta- ja yöelämää, mutta mun kaverit eivät halunneet lähteä niin ei sitten menty. Ja reissu oli muutenkin vähän nii ku ns budjektimatka et selvittiin aika pienillä summilla.

IMG_8733-normal.jpg

Currywurstia ja ranskalaisia. Oli muuten hyvää. Ja vaikka tuo annos näyttää pieneltä, nii oli aivan sairaan täyttävää.

IMG_9330-normal.jpg

Berliner Meatballs elikkä berliiniläisiä lihapullia, jotka ei musta kyllä näyttäny lihapullilta mutta hyviä ne oli. Ja sitten perunasalaattia ja vihersalaattia.

IMG_9329-normal.jpg

Berliiniläistä olutta. Oli oikeesti tosi hyvää, mutta mun kavereiden mielestä näytti ihan Fairylta. :D Mä maistelin muutenkin reissun aikana noita berliiniläisiä juomia, ja saksalaisia yleensäkin. Esimerkiksi Cuvée -merkkinen valkoviini oli tosi hyvää, ostin sitä kotiinkin vietäväksi ja Beck's -merkkistä olutta maistoin myös. Ja kirsikkaolutta. Se oli kyllä tosi hyvää vaikka suomalaisen suuhun voi tuntua että miksi sekoittaa kaks täysin erilaista tuotetta. Mutta se toimi! :)

IMG_9334-normal.jpg

Spagettijäätelöä, nams! :P etsittiin koko reissun ajan joka paikasta että olisiko spagettijäätelöä missään, ja sitten eräästä ravintolasta löydettiin sitä. Se oli yhtä hyvää kuin sillon kun maistoin ekan kerran ja olin ekan kerran Saksassa.

Tältä erää tässä oli kaikki, laitan vielä kuvan loppuun niin päästään kaikki vähä fiilistelemään. :) tapaamisiin seuraavaan kertaan!

Loves, Jenni

Travel-Trends-in-Various-Regions-Around-